Opera nettleser

Opera-nettleser har vært veldig populær over hele verden for ikke så lenge siden. Bare de siste årene har Operas rangering gått ned, men denne nettleseren er fremdeles blant de ti mest populære i verden, og den brukes av millioner av mennesker. Opera har mange fordeler, inkludert tilstedeværelsen av en “Turbo” -modus som gir raskere innlasting av sider og sparer trafikk, en innebygd VPN-tjeneste og annonseblokker, en batterisparingsmodus og mye mer.
Slik eksporterer du bokmerker fra Opera
Slik importerer du bokmerker fra Opera
Slik tømmer du historie i Opera
Slik tømmer du hurtigbufferen i Opera
Hvordan lagre Speed Dial i Opera
Slik fjerner du annonser i Opera
VPN i Opera

Slik eksporterer du bokmerker fra Opera

Eksporter bokmerker fra Opera brukes til å overføre dem til en annen nettleser eller til en annen datamaskin. Det er flere måter å eksportere bokmerker på, avhengig av nettleserversjonen. I eldre versjoner av Opera som bruker Presto-motoren, kan du enkelt eksportere bokmerker ved hjelp av de innebygde nettleserverktøyene.

For å eksportere bokmerker fra Opera av den gamle versjonen, åpner du en nettleser og går til innstillingene. Åpne delen “Export and Import” og velg “Export Opera Bookmarks”.
 Lagre Opera-bokmerker
Velg mappen der denne filen skal lagres, og skriv navnet, og klikk deretter på “Save” -knappen. Etter at prosessen med å lagre bokmerker i en fil er fullført, kan de importeres til Opera-nettleseren på en annen datamaskin. Vær oppmerksom på at denne nettlesermotoren også skal være Presto.

For å overføre Opera-bokmerker til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome, bør du lagre dem i HTML-format. For å gjøre dette, åpne Opera-preferanser og velg “Export bookmarks as HTML” under “Export and Import”.
 Opera-nettleser eksporterer bokmerker
Velg mappen der Opera-bokmerkefilen skal lagres, skriv navnet på filen og klikk på “Save” -knappen. Etter at filen med de eksporterte bokmerkene er lagret i HTML-format, kan den importeres til de fleste moderne nettlesere.

Nye versjoner av Opera-nettleseren byttet til Chromium-motoren, hvoretter muligheten til å eksportere Opera-bokmerker ved hjelp av de innebygde verktøyene i denne nettleseren gikk tapt. Det er flere måter å løse dette problemet på.

 1. Synkroniser Opera-nettlesere med en konto. Klikk på “Synchronize” -ikonet til høyre for nettleserens adressefelt, eller finn “Synchronize” -objektet i Opera-innstillingene. Lagre Opera-bokmerker Opprett en konto, klikk på “Synchronize” -knappen og gå til Opera-kontoen din på en annen datamaskin. I dette tilfellet blir bokmerker i begge nettleserne synkronisert. Nå kan du gå til Opera-nettleseren på hvilken som helst datamaskin under kontoen din og se de samme bokmerkene.
 2. Bruk spesielle tredjepartsutvidelser til å eksportere bokmerker. Når du har funnet ønsket utvidelse, gå til nettlesermenyen og velg “Get Extensions” under “Extensions”. Finn utvidelsen du trenger på det offisielle nettstedet for Opera-utvidelser, og installer det. Eksporter nettleserbokmerker i samsvar med algoritmen til utvidelsen du valgte.
 3. Manuell eksport av bokmerkefil. Finn stedet på PCen der Opera bokmerkefilen er lagret. For å gjøre dette, gå til nettlesermenyen og velg “Hepl” og “About Opera”. Opera nettleser bokmerker Finn banen til nettleserens bokmerker i menyen som åpnes. Synkroniser bokmerker Opera I hvilken som helst av filbehandlerne finner du filen som heter Bookmarks i den angitte banen og kopierer den til et eksternt medium. Overfør denne bokmerkede filen til Opera nettleserkatalog på en annen datamaskin.

Slik importerer du bokmerker fra Opera

Å importere bokmerker i Opera-nettleseren kan være nyttig, for eksempel når du installerer datamaskinen på nytt eller kopierer bokmerker fra andre nettlesere. Handlingssekvensen i dette tilfellet avhenger av versjonen av nettleseren, men hovedpoengene for hver versjon av Opera vil være de samme.

Følg disse trinnene for å importere bokmerker til Opera av en av de nyeste versjonene fra en annen nettleser installert på samme datamaskin.

 1. Fra Opera-menyen velger du “Bookmarks” og går til delen ” Import bookmarks and settings …”. Opera importerer bokmerker
 2. I det åpnede vinduet for import av bokmerker og innstillinger, velg nettleseren du vil importere bokmerker fra, og fjern alle de merkede alternativene, og la bare delen “Favorites/Bookmarks”. Importer eksportbokmerker Opera
 3. Klikk på “Import” -knappen og vent til prosessen er fullført.
 4. Klikk på “Finish” -knappen.

Hvis du har behov for å kopiere bokmerker fra Opera-nettleseren installert på en annen datamaskin, utfør følgende handlingsrekkefølge.

 1. Eksporter bokmerker til en egen fil, som beskrevet i forrige avsnitt. For å gjøre dette, gå til avsnittet “About Opera” i Opera-hovedmenyen og finn banen til Bookmarks-filen der bokmerkene er lagret. Kopier det til eksterne medier.
 2. Kopier Bookmarks fra det eksterne mediet til Opera-katalogen på datamaskinen der Opera-bokmerkene skal importeres. Vanligvis det C:\Users\User\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable. Vær oppmerksom på at med denne metoden vil alle bokmerker i Opera-nettleseren på denne datamaskinen etter kopiering av Bookmarks-filen erstattes med importerte.

I tillegg til metodene ovenfor, kan du også bruke tredjepartsapplikasjoner eller synkronisere Opera-nettlesere ved å bruke kontoer.

Slik tømmer du historie i Opera

Som mange andre nettlesere, lagrer Opera informasjon om nettsteder som er besøkt i nettleserens historie. Dette er veldig praktisk, fordi du alltid raskt kan finne riktig nettsted ved å se på listen over nettsteder som brukeren besøkte på en gitt dag. Men samtidig er den lagrede historikken til nettstedbesøk en trussel mot personvernet til brukerdata. Derfor, hvis du jobber med en utenlandsk datamaskin i Opera-nettleseren og ikke vil at eierne skal vite hvilke nettsteder du har besøkt, anbefales det at når du er ferdig med å jobbe på din PC, må du fjerne nettleserhistorikken til nettsteder i nettleseren.

For å se Operaens historie, gå til nettlesermenyen og åpne “History” -delen. I undermenyen som vises, velg “History” -elementet. Opera klar historie
I vinduet som åpnes, kan du se alle nettstedene du besøkte på en bestemt dag. Tidspunktet for å besøke nettsteder er også indikert. Du kan åpne hvilken som helst av dem ved å klikke på linjen med dette nettstedet. Hvis du trenger å finne datoen du besøkte et nettsted, skriver du navnet eller adressen i linjen “Search history” Vær oppmerksom på at søkeresultatene begynner å vises når du skriver de første bokstavene i navnet eller adressen til nettstedet.

Hvis du ikke vil fjerne hele historien til besøk, men bare vil fjerne individuelle nettsteder fra den generelle listen over viste sider, holder du musepekeren over ønsket linje. Et kors vises på slutten av linjen. Opera sletter historikk
Klikk på krysset, så vil dette nettstedet forsvinne fra nettleserloggen din.

For å tømme Operas besøkshistorikk, klikker du på “Clear browsing data…” -knappen i det samme vinduet. Opera-søkehistorikk
Denne delen kan også nås fra Opera-menyen. For å gjøre dette, gå til menyen, åpne “History” -delen og velg “Clear browsing data”.

Velg et tidsområde i vinduet som åpnes. Historikk i Opera-nettleseren
Hvis du bare vil fjerne listen over nettsteder du besøkte i den angitte tidsperioden, må du bare la det første elementet kontrolleres. I dette tilfellet blir nettstedene du besøker slettet fra historikken, men brukernavnene og passordene for dem blir lagret, og du trenger ikke å legge inn dem manuelt neste gang du besøker disse sidene. Slett historikk på Opera Ellers blir alle lagrede pålogginger og passord til nettsteder slettet.
Etter at du har valgt tidsintervallet og sjekket alle nødvendige alternativer, klikker du på “Clear data” -knappen. På slutten av slettingsprosessen vil nettstedene du besøker ikke lenger gjenspeiles i nettleserloggen.

Slik tømmer du hurtigbufferen i Opera

Så snart du åpner et nytt nettsted, blir elementene (bilder, multimedia, deler av koden, etc.) lagret på et eget sted på datamaskinen din, kalt nettleserens hurtigbuffer. Når du laster inn sidene på nettstedet, blir elementene ikke hentet fra serveren som nettstedet er lagret på, men fra datamaskinen din, noe som vil redusere belastningstiden for nettstedet betydelig. Til tross for at cachen er veldig praktisk å bruke, må den noen ganger rengjøres. Det kan være flere årsaker til dette. For eksempel, jo flere nettsteder du besøker, desto større blir cachen, og du må slette den for å frigjøre diskplass på datamaskinen din. I tillegg hjelper det å tømme hurtigbufferen noen ganger med feil visning av sidene på et nettsted.

Følg disse trinnene for å tømme hurtigbufferen i Opera:

 1. I hovedmenyen til Opera-nettleseren, åpne “History” -delen og klikk på “Clear browsing data”. Opera tøm hurtigbuffer
 2. I tidsvinduet som vises, velg tidsområdet og sjekk “Cached images and files”. Fjern merket for alle andre avmerkingsmerker hvis du ikke vil tømme nettleserloggen og informasjonskapslene. Opera sletter hurtigbuffer
 3. Klikk på “Clear data” -knappen.

Vær oppmerksom på at hvis du ikke bare tømmer hurtigbufferen, men også informasjonskapslene, blir alle lagrede innlogginger og passord til nettstedene slettet, og de må legges inn på nytt.

Hvordan lagre Speed Dial i Opera

Speed Dial lar deg raskt og enkelt få tilgang til favorittnettstedene dine. Det er et sett med rektangler med logo eller nettstednavn. Speed Dial Opera
For å endre utseendet til Speed Dial, gå til nettleserinnstillingene, velg “Advanced” og gå til “Browser” -delen. I denne delen kan du skjule Speed Dial, øke størrelsen på flisene, angi alternativet for automatisk å konfigurere maksimalt antall kolonner, og så videre. Her kan du slå på Speed Dial, hvis den var deaktivert.Opera Speed Dial settings
Fordelen med Speed Dial er muligheten til å tilpasse nettleseren i henhold til brukerens preferanser. Spesielt i Speed Speed Dial kan du endre Opera bakgrunnsbilde og tema. For å gjøre dette, må du høyreklikke i et ledig felt på panelet og velge delen “Change wallpaper” i menyen som vises.Opera browser Speed Dial
Her kan du legge til ditt eget bilde eller bilde som bakgrunn. Det er viktig å huske at for å få en vakker bakgrunn, trengs bilder i høy oppløsning. For dette formålet er tegningene som brukes på bakgrunnen på skrivebordet på datamaskinen godt egnet. Opera deaktiverer Speed Dial
For å legge til et nettsted til Speed Dial, klikker du bare på flisen med påskriften “+ Add a site”, og angir deretter adressen eller velg den fra de foreslåtte alternativene.Speed Dial fvd Opera
Hvis du vil fjerne nettstedet fra Speed Dial, høyreklikker du på det og velger “Move to Trash” fra menyen som vises. Den samme menyen kan vises opp ved å venstreklikke på symbolet på tre punkter i øverste høyre hjørne av flisen.

Rekkefølgen på fliser kan endres ved å dra flisene med musen til ønsket sted. Speed Dial-fliser kan grupperes i separate tematiske blokker – mapper, som også vil vises i form av fliser med flere elementer inne. Mapper opprettes ganske enkelt: du må dra en flis over en annen med musen. Opera mini Speed Dial
Navnet på mappen kan endres ved å høyreklikke på mappen og velge “Edit title”. Hvert mappeelement kan åpnes hver for seg, eller alle mappeelementer kan åpnes samtidig. For å gjøre dette, høyreklikk på mappen og velg et av “Open all …” -elementene. Hva er vitsen med å lage slike mapper? I dem kan du for eksempel sette nettstedene du åpner umiddelbart etter at du har startet nettleseren: nyhetssider, e-post, et bedriftsnettsted, og deretter åpne dem alle samtidig med to museklikk.

Du kan legge alle nettstedene som er åpne i nettleseren i en mappe på en gang. For eksempel har du flere nyhetssider som er åpne i Opera-nettleseren din, og du vil gruppere dem på Speed Dial. For å gjøre dette, høyreklikk i faneområdet øverst i nettleseren og velg “Save all tabs as a Speed Dial folder” i menyen som åpnes.Opera Speed Dial folder location
Hvis du vil at Speed Dial skal åpne umiddelbart etter at du har startet Opera-nettleseren, åpner du innstillingene, går til delen “Basic”, finn “On Startup” -blokken og sjekk alternativet “Begin fresh with start page”.Opera Speed Dial folder
Hvordan lagre i Opera Speed Dial? Du kan gjøre dette på forskjellige måter, og det enkleste av dem er å synkronisere nettleserdata ved hjelp av en konto. Gå til hovedmenyen i nettleseren og velg delen “Synchronize”. I vinduet som vises, klikker du på knappen “opprett en konto”. Etter å ha opprettet kontoen, klikker du på “Synchronize” -knappen. Gå til samme seksjon på hvilken som helst datamaskin, klikk på “Sign in” -knappen og skriv inn kontoinformasjonen din. I dette tilfellet vil nettleseren ha samme utseende som på datamaskinen din, men mest sannsynlig vil Speed Dial være annerledes.

For å laste ned Speed Dial på en annen datamaskin, logg deg på Opera under kontoen din og trykk på tastekombinasjonen Ctrl+Shift+B. I menyen som vises, velg “Other Speed Dials” og finn Speed Dial blant dem. Velg alle flisene på Speed Dial og høyreklikk. Velg “Copy” -elementet.Import Speed Dial Opera
Gå til menyen til venstre, gå til fanen “Speed Dial”, høyreklikk i det gratis @ hastighetsnummerfeltet og velg “Paste”, og fjern deretter alle ekstra fliser.

Slik fjerner du annonser i Opera

Reklame hjelper til med å markedsføre produkter og tjenester effektivt, men noen nettsteder er så overfylte med reklameblokker at det hele begynner å irritere seg. Heldigvis bruker de nyeste versjonene av Opera-nettleseren den innebygde annonseblokkeren og er enkle å konfigurere. For å bli kvitt irriterende bannere, trenger brukeren bare å aktivere låsen. Hvordan fjerne annonser i Opera?

 1. Åpne delen “Settings” i Opera-menyen.
 2. Blant hovedinnstillingene finner du avsnittet “Block ads”.Hvordan fjerne annonser fra Opera
 3. Aktiver alternativet “Block ads and surf the web up to three times faster”. For å gjøre dette, flytt glidebryteren til høyre på slutten av linjen. Slik stopper du annonser i Opera-nettleseren
 4. Hvis du vil at annonser skal vises på noen nettsteder, kan du legge dem til i ekskluderingslisten. For å gjøre dette, klikk på koblingen “Manage exceptions” og legg til nettadressen til ekskluderingslisten. Deaktiver adblock Opera Når som helst kan du fjerne nettsteder fra ekskluderingslisten ved å klikke på prikkene på slutten av linjen med nettstednavnet og velge “Remove”.

Deretter, hvis ønskelig, kan annonseblokkeringen slås av igjen i nettleserinnstillingene.

VPN i Opera

VPN er en teknologi som lager en kryptert tilkobling på toppen av internettforbindelsen din. En VPN erstatter IP-adressen til en datamaskin med en dummy, mens brukeren blir nesten usynlig i nettverket. Dette faktum brukes ofte til å omgå blokkering av nettsteder. I tillegg øker bruken av VPN betydelig sikkerheten ved Internett-surfing. Dette er spesielt viktig når du jobber med offentlige Wi-Fi-nettverk. Hvis datamaskinen din kjører med VPN slått på, er det ikke noen som vil kunne avskjære pålogginger, passord og andre sensitive data.

I den nyeste Opera-nettleseren er det en intern innstilling som lar deg aktivere VPN når du besøker nettsteder. Hvordan aktiverer VPN i Opera?

 1. Åpne delen “Settings” i Opera-hovedmenyen.
 2. Utvid delen “Advanced” og gå til “Privacy & Security” -objektet. Opera gratis vpn
 3. I delen “Privacy & Security”, bla nedover siden og finn “VPN” -blokken. Flytt glidebryteren til høyre i delen “Enable VPN”. Opera nettleser vpn

Nå vises et blått VPN-ikon i adressefeltet til nettleseren foran nettadressen. Du kan klikke på den og velge din virtuelle plassering. Aktiver vpn i Opera
Hvis du setter alternativet “Optimal location”, vil serveren som har optimal hastighet bli valgt. Samtidig skal vi ikke glemme at tilkoblingen til nettsteder nå blir gjort via tredjepartsservere, og dette kan påvirke hastigheten på innlasting av nettsteder. Av denne grunn anbefales det at du bare kobler Opera VPN-klienten om nødvendig og deaktiverer den under normal surfing på Internett.