Lage tekster i Word

Office-applikasjon MS Word brukes av nesten alle som har datamaskiner med Windows-operativsystem. For å lage det enkleste dokumentet i dette programmet, trenger brukeren bare å ha et minimum av kunnskap og ferdigheter i å jobbe med denne applikasjonen. Samtidig har dette kraftige verktøyet et stort spekter av funksjoner som i stor grad forenkler arbeidet med det og lar deg lage vakkert designet dokumenter med MS Word som inneholder bilder, diagrammer, tabeller og mye mer.
Hvordan innrykk Word
Hvordan lage en fotnote i Word
Hvordan lage et visittkort i Word
Autotransfer til Word
Arbeid med topptekst og bunntekst i Word
Hvordan lage et opplegg i Word

Hvordan innrykk Word

Ofte er tekster i bøker eller dokumenter delt inn i små blokker, som kalles avsnitt. Dette gjøres for lesbarhet. Den første linjen i et avsnitt, spesielt på trykk, gjøres vanligvis med et lite innrykk. Og selv om bruken av innrykk i teksten for øyeblikket ikke lenger er så kritisk, krever likevel standardene for utførelsen av noen dokumenter bruk av innrykk. Hvordan innrykk i Word?

Den enkleste måten å løse dette problemet er å skrive inn nødvendig antall mellomrom i begynnelsen av den første linjen i hvert avsnitt. Dessverre viser bruken av denne metoden ikke bare dårlig kunnskap om det grunnleggende i applikasjonen av brukere, men kan også forårsake problemer med tekstformatering ved ytterligere utskrift av dokumentet på papir.

Den andre måten å lage innrykk på er å bruke Tab-knappen på tastaturet. For å bruke denne metoden, plasser markøren på begynnelsen av den første linjen i avsnittet og trykk på Tab-tasten. Imidlertid blir alle påfølgende avsnitt i dette dokumentet innrykket. For å gjøre de foregående avsnittene innrykket i samme tekst, plasserer du markøren på begynnelsen av den første linjen i det øverste avsnittet, går deretter til neste avsnitt, plasserer markøren på begynnelsen av den første linjen, trykker på Backspace og Enter. Gjenta denne prosedyren for alle påfølgende blokker.
Den tredje måten er å endre innstillingene til MS Word. Hvis du trenger å skrive flere innrykkede tekster på datamaskinen din, kan du gjøre at innrykkene blir angitt som standard i applikasjonsinnstillingene.

 1. Start MS Word og gå til “Home” -fanen.
 2. Finn blokken med tekststiler, og høyreklikk på “Normal” -stilen. I kontekstmenyen som vises, velg “Modiy”.Word text style
 3. I vinduet ” Modify Style”, klikk på “Format” -knappen og velg alternativet “Paragraph”. Legg til et avsnitt av Word
 4. I “Paragraph” -vinduet som vises i kategorien “Indents and Spacing”, angir du “First line” for den første linjen. Her kan du spesifisere størrelsen på innrykket. Innrykk i Word Innrykk i Word
 5. Lagre endringene ved å klikke på “OK” -knappen.
 6. For å bruke standardinnrykk i påfølgende dokumenter, sjekk alternativet “New documents based on this template” i vinduet “Modify Style”. Standardinnrykk i Word

For å angre disse endringene, bør du gjøre alt i samme rekkefølge og angi verdien “None” i feltet “Special”.

Hvordan lage en fotnote i Word

Fotnoter kan ikke bare brukes i bøker, men også i forretningsdokumenter, instruksjoner, essays, konfirmasjonsprosjekter og i mange andre dokumenter. Generelt er en fotnote et lite tall eller tegn i nærheten av ordet og en kort forklaring skrevet med liten skrift nederst på siden. Til tross for designens tilsynelatende kompleksitet, er en fotnote i Word veldig enkel. Bare gjør noen få museklikk for å gjøre dette.

 1. Plasser markøren på slutten av ordet, over som skal være et fotnotemerke.
 2. Åpne fanen “References” og finn “Footnotes” -blokken. I denne blokken klikker du på “Insert Footnote”. Sett inn en fotnote i Word
 3. En fotnote vises nederst på siden, hvoretter du kan skrive forklarende tekst. Fotnote i Word

Hvis lenken må slettes, velg den med musen i teksten og trykk på Slett-tasten. Fotnote-format kan endres. For eksempel kan du gjøre det slik at det som et tegn på en fotnote ikke vises et tall, men en stjerne eller et annet element. For å gjøre dette, åpner du “Footnotes” -dialogboksen og klikker på ikonet i nedre høyre hjørne av “Footnotes” -blokken. Endre utseendet til fotnoter i Word

Hvordan lage et visittkort i Word

MS Word-applikasjonen lar deg ikke bare skrive vanlige tekster, men også lage forskjellige typer trykte produkter – postkort, hefter, visittkort og mye mer. Å lage et vakkert visittkort i dette programmet er ikke vanskelig, vi trenger bare små ferdigheter i å jobbe med Word og litt kunstnerisk smak. I noen versjoner av Word er det ferdige visittkortmaler, men det er ikke så mange av dem, og det er mye mer behagelig å lage visittkortet ditt etter dine ønsker.

 1. For å spare papir, anbefales det å maksimere arbeidsområdet til arket der visittkort skal skrives ut. Det vil være flere av dem på ett ark, og bredden på feltene skal være minimal. For å gjøre dette, i Word-hovedmenyen, gå til fanen “Page Layout” og velg delen “Margins”. I denne delen velger du “Custom Margins”.Change fields in Word I sideinnstillingsvinduet som vises, sett alle felt til 1 cm.
 2. Åpne kategorien “Insert”, velg “Table” -alternativet og lag en 2×5-tabell. Legg til en tabell i Word
 3. Velg alle cellene i tabellen, gå til fanen “Layout” og juster høyden på cellene slik at de fyller hele arket. Lag visittkort i Word
 4. Sett inn en bakgrunn for hvert visittkort. For å gjøre dette, klikk på den første cellen i tabellen. Åpne kategorien “Insert” og klikk på “Picture” -knappen. Last ned bakgrunnsbildefilen fra datamaskinen din og juster den til cellestørrelsen. Dobbeltklikk på bildet, og velg “Text Wrap” i seksjonen “Behind Text”. Legg til bakgrunn i Word-tabellen Her kan du redusere eller øke lysstyrken på bakgrunnsbildet.
 5. Dobbeltklikk på bildet og skriv inn ønsket tekst over det.
 6. Kopier innholdet i cellen og lim det inn i de gjenværende cellene i tabellen.

Nå gjenstår det bare å skrive ut nødvendig antall ark med visittkort og klippe dem langs bordcellene.

Autotransfer til Word

Som standard oversetter Word hele ord uten å dele dem i separate stavelser. Om nødvendig kan du konfigurere applikasjonen slik at de under overføringen blir delt inn i deler, slik det for eksempel gjøres i bøker. Du kan gjøre dette på forskjellige måter. Det enkleste av disse er å bruke autotransfer. I dette tilfellet bryter programmet selv ordet hvis det ikke passer på linjen. Hvordan konfigurerer jeg automatisk ordbrytingsmodus?

 1. Åpne fanen “Page Layout” og finn “Hyphenation” -elementet. Tilpass bindestreker i Word
 2. Velg “Automatic” i menyen som åpnes. Autotransfer til Word

Når du bruker denne metoden, vil bindestrek plasseres ikke bare i teksten som vil bli skrevet etter at du har satt denne parameteren, men også i teksten som er plassert over.

Hvis brukeren ikke er fornøyd med den automatiske ordinnpakningen i Word, kan han gjøre det manuelt. Det anbefales ikke å gjøre ordinnpakking ved å bruke et enkelt arrangement med bindestreker “-“, ellers kan ord, når du justerer teksten, skiftes og vises med en strek inne i ordet. For slike tilfeller har Word en spesiell modus.

 1. I kategorien “Page Layout” åpner du “Hyphenation” -elementet.
 2. I menyen som åpnes, velg modus “Manual”. Manuell ordregulering Word I denne modusen vil applikasjonen for hvert bærbare ord tilby et valg av ordomslag på slutten av en linje.Word Wrap

Der bindestrek i ordet er uønsket, kan du bruke et uknuselig mellomrom mellom ord. For å gjøre dette, bruk musen til å markere mellomrommet mellom et ord som ikke skal brytes under overføringen og det forrige ordet. Trykk på Ctrl + Shift + Space på tastaturet, hvoretter begge ordene blir overført til neste linje.

Arbeid med topptekst og bunntekst i Word

Topptekst og bunntekst er spesielle områder på toppen og bunnen av et Word-dokument. De kan inkludere dato, forfatter, dokumenttittel eller seksjonstittel, sidetall og mer. Bunnteksten kan inneholde ikke bare tekst, men også tegninger eller noen objekter. Du kan bruke standardoverskriftene og bunntekstene som Word gir, eller lage dine egne.

 1. Velg kategorien “Insert”, og velg en topptekst eller bunntekst i delen “Header&Footer” -delen.
 2. I menyen som åpnes, velg bunntekstmalen du trenger, eller velg “Blank” hvis du selv vil lage en bunntekst. Lag bunnteksten i Word
 3. I bunntekstboksen skriver du inn teksten eller plasserer et bilde der. Word Footer Tegning Her kan du velge posisjonen til topptekstene og bunntekstene, parametrene deres eller sette inn forskjellige elementer. I dette panelet kan du tilpasse visningen av forskjellige topptekster og bunntekster for jevne og rare sider eller lage en egen topptekst for første side.
 4. Gå ut av bunntekstmodus ved å klikke på knappen med et kryss i øverste høyre hjørne av bunntekstdesignermenyen Lukk Word Header Mode
 5. For ytterligere å endre eller fjerne topptekst og bunntekst, dobbeltklikker du på den for å bytte til topptekst- og bunntekstdesignmodus og gjøre de nødvendige endringene. Det samme kan gjøres på en annen måte. I kategorien “Insert” klikker du på bunntekstikonet og velger “Edit Footer” eller “Remove Footer” fra menyen som vises. Det samme kan gjentas for overskriften.

Du kan lagre overskriften du opprettet som mal. For å gjøre dette, velg overskriften med musen og på “Insert” -fanen, klikk på “Header” eller “Footer” -ikonet. Helt nederst i menyen som åpnes, velg “Save Selection to Footer (Heder) Gallery”. Et nytt standardblokkeringsvindu vises der du må skrive navnet på bunnteksten og legge til beskrivelsen.

Når du jobber med topptekst og bunntekst, bør du ta hensyn til det faktum at i topptekst- og bunntekstmodus kan du ikke redigere hovedteksten til dokumentet. På samme måte kan du ikke redigere topptekst og bunntekst i modus for arbeid med hovedteksten.

Hvordan lage et opplegg i Word

Det viser seg å lage et flytdiagram i Word er ikke så vanskelig. Du kan gjøre dette på to måter: ved å bruke SmartArt-verktøyet og bruke delen “Shapes”.
For å sette inn SmartArt-objekter, gå til “Insert” -fanen og i “Illustrations” -boksen klikker du på “SmartArt” -knappen. I vinduet som vises fra listen over maler, velg det som passer best til utseendet til skjemaet.SmartArt Templates
Legg til ønsket tekst i hvert av elementene i ordningen. Den resulterende ordningen kan endres: legg til flere elementer eller fjern unødvendige. Klikk på det valgte elementet med høyre museknapp og i hurtigmenyen som vises, velg ønsket handling. Tegn et opplegg i Word
I SmartArt-designeren kan du endre fargen på blokkene, deres form, legge til en markør og mye mer. SmartArt Diagram
Å tegne et skjema i Word ved å bruke “Shapes” er litt mer komplisert, men denne metoden gir flere muligheter for å implementere den opprinnelige ideen. For å tegne et diagram på denne måten, går du til kategorien “Insert” og åpner delen “Shapes”. Legg til en form i Word
Velg de ønskede formene og plasser dem etter behov på diagrammet. Formparametrene kan endres i fanen “Drawing Tools”. Du kan kalle det ved å klikke på den redigerte figuren. Parametere av former i Word
For å koble elementblokkene på skjemaet med linjer eller piler, må du legge dem til fra avsnittet “Insert Shapes”. Sett inn figurer i Word
I samme seksjon kan du legge til en etikett for hvert av elementene i skjemaet ved å klikke på “Edit Text” -knappen. Hvis du plutselig trenger å endre formen på formen, for eksempel endre diamanten til et rektangel, bare klikk på formen og på fanen “Format”, velg elementet “Change shape” og sett deretter inn et element med ønsket form fra den.

For å kunne flytte det opprettede skjemaet, bør du gruppere alle elementene i skjemaet, inkludert linjer og piler. Klikk på den første formen, trykk på Ctrl-tasten, og klikk deretter på hvert skjematiske objekt en etter en. Slipp Ctrl-tasten, gå til “Format” -fanen og klikk på “Group” -knappen. Gruppeformer i Word
Etter denne prosedyren anbefales det å forskyve det oppnådde skjemaet litt for å sjekke om alle elementene i ordningen var gruppert.