Funksjoner for å jobbe med iTunes

iTunes er et program installert på en datamaskin som kjører Windows eller MacOS operativsystemer. Dette programmet fungerer som mellomledd mellom datamaskinen og Apple-enheter, da det er umulig å kopiere filer direkte fra datamaskinen til iPhone (eller en annen gadget av dette firmaet). I tillegg kan du ikke kopiere informasjon fra iPhone til PCen uten å bruke iTunes. Denne applikasjonen lar deg synkronisere PC-biblioteket og gadgets, lage sikkerhetskopier av iPhone-data og mye mer. I tillegg er iTunes en utmerket mediespiller som gjør at du ikke bare kan spille musikk eller filmer, men også å organisere en samling mediefiler på en måte som er praktisk for brukeren.
Slik registrerer du i iTunes med et kredittkort
Slik registrerer du deg i iTunes uten kort
Slik endrer du iTunes-lagringsplassen
Slik flytter du iTunes-biblioteket
Slik legger du til en film i iTunes
Hvordan lage en smart spilleliste
Slik reduserer du iTunes-vinduet
Slik legger du til albumkunst til iTunes
Slik bruker du sangkarakter i iTunes
Hvordan lage en ringetone for iPhone i iTunes

Slik registrerer du i iTunes med et kredittkort

Med iTunes kan du ikke bare lytte til musikk og se på filmer. Ved hjelp av dette programmet kan du laste ned bøker, musikkalbum, videoer og mer fra AppStore. Ofte er dette innholdet betalt, og for å kunne kjøpe det, må du ha en Apple ID-konto og koble et kredittkort til det. Hvordan gjør du dette?

 1. Gå til Apples nettside og finn “Create Your Apple ID” -side.
 2. Skriv inn dine opplysninger, inkludert fornavn, etternavn og passord, og klikk på “Continue”.
 3. Bekreft e-postadresse.

Etter at du har bekreftet e-postadressen din, opprettes en Apple ID-konto. På siden med konto data kan du koble alle enhetene som vil bruke den, samt angi betalingsmåten. I delen Betalingsmåte bør du angi at betalingen vil bli gjort med et kredittkort og angi informasjonen. Deretter kan du kjøpe forskjellige innhold fra AppStore eller iTunes Store.

Du kan få en Apple ID på en annen måte. For å gjøre dette er det nok i iTunes på datamaskinen din for å prøve å laste ned noe betalt innhold. I dette tilfellet vil programmet be om Apple-kontoinformasjon. Hvis ikke, vil iTunes tilby å opprette det, og du vil kunne legge inn kredittkortinformasjon. Registrering i iTunes
Det er en annen måte å få en Apple ID på. Den kan brukes når det ikke er noen datamaskin tilgjengelig, men det er en iPhone eller iPad. For å opprette en Apple-ID må du gå til AppStore fra en av disse enhetene og prøve å laste ned alle betalte applikasjoner. Under nedlastingsprosessen blir brukeren bedt om å registrere seg med en Apple ID. Denne prosedyren ligner på registreringen på datamaskinen.

Slik registrerer du deg i iTunes uten kort

Å ha en Apple ID-konto med et kredittkort knyttet til det kan noen ganger være risikabelt. For eksempel, hvis barn har tilgang til en iPhone med en konto knyttet til et kredittkort, kan de redusere mengden penger på kortet betydelig ved å kjøpe mange filmer eller spill. I tillegg er enkelte brukere redd for å feste kortet til Apple ID på grunn av det store antallet svindlere som på en eller annen måte kan trekke penger fra kortet. Kan jeg registrere meg på iTunes uten å legge til et kort? Gjør det enkelt.

 1. Installer på datamaskinen iTunes.
 2. Prøv å laste ned et gratis program.
 3. Etter at iTunes har bedt om Apple-ID-en din, i stedet for å skrive inn brukernavnet og passordet ditt, klikker du på koblingen “Create Your Apple ID”.
 4. Skriv inn fornavn, etternavn, e-post, passord, svar på alle sikkerhetsspørsmål.
 5. På siden med dine personlige data i betalingsmetoden, angi “No”.

Hvis du trenger å binde et kredittkort til kontoen din, trenger du ikke å opprette en ny konto. Det er nok å endre betalingsmetoden i den eksisterende kontoen og angi kredittkortopplysningene.

Slik endrer du iTunes-lagringsplassen

Hvis du ikke angir stedet for lagring av biblioteksfiler under iTunes-installasjonen, blir alle lagret som standard i brukerens Music\iTunes\iTunes Media-mappe. Arkivets lagringsplass kan endres i iTunes-innstillinger, men samtidig er det viktig å ta hensyn til noen funksjoner i bibliotekets lagring i dette programmet.

Når du legger til en fil fra en hvilken som helst mappe som er lagret på datamaskinen din til iTunes-biblioteket, oppretter programmet en kopi av filen som standard. Den lagrede filen lagres således både i kildemappen til PCen og i iTunes-biblioteket. For å lagre diskplass på datamaskinen, anbefales det å lagre mediefiler på den opprinnelige plasseringen, og i iTunes lagrer bare koblinger til dem. Hvordan gjør du dette?

 1. Åpne iTunes, gå til innstillinger og åpne kategorien “Advanced”.
 2. Fjern merket for alternativet “Copy files to iTunes Media folder when adding to library”.Hvor iTunes-filer er lagret

Nå blir bare koblinger til musikk, video eller annet innhold som er lagret på PCen, lagt til i iTunes-biblioteket ditt. Vær oppmerksom på at de kopier av filer som tidligere ble lagt til i biblioteket, forblir i det. For å beholde bare koblinger til dem i iTunes-biblioteket, bør du fjerne disse filene fra biblioteket ditt og deretter legge dem til igjen. For å slette en fil eller mappe som er lagret i biblioteket, høyreklikker du mappen eller filen i iTunes og velger “Remove” i kontekstmenyen som vises.

Hvordan endre iTunes-lagringsplass?

 1. I hovedmenyen iTunes velger du “Edit” og i menyen som åpnes, velg “Preferences” -delen.Endre iTunes-lagringsplassen
 2. Åpne kategorien “Advanced”.
 3. Klikk på “Change” -knappen i “iTunes Media Folder Location” -boksen og velg mappen der iTunes-biblioteket skal lagres.Hvor er iTunes-biblioteket lagret

Vær oppmerksom på at bare de filene du vil importere fra det øyeblikket du angir et nytt lagringssted for biblioteket, blir lagret i den nye mappen. De filene som ble plassert i biblioteket før, blir lagret i mappen som ble angitt tidligere i programinnstillingene.

Slik flytter du iTunes-biblioteket

Hvis du bestemmer deg for å endre datamaskinen og vil at iTunes-biblioteket ditt skal være tilgjengelig på en ny PC, bør du samle alle biblioteksfiler i en iTunes-mappe. Dette bør gjøres fordi noen filer i biblioteket kan lagres der ikke i eksplisitt form, men i form av lenker til sanger eller videoer lagret i en annen mappe på datamaskinen.

For å samle kopier av alle mediefiler i en mappe, må du utføre følgende trinn.

 1. Åpne iTunes og velg “Library” i menyelementet “File”.
 2. I menyen som åpnes, velg “Organize library”.Organiser iTunes-biblioteket
 3. I “Organize Library” merk av for alternativet “Consolidate Files”.
 4. Klikk på “OK”.

Nå i mappen der iTunes-biblioteket er lagret, kopieres alle filer, og kildefilene forblir på plass.

Slik legger du til en film i iTunes

Når du legger til iTunes-filmer, må du huske at du bare kan legge til videoer i mp4-format til biblioteket i dette programmet. Filer med andre formater kan ikke legges til iTunes. For å legge til en film i biblioteket, åpne iTunes-hovedmenyen, og velg “Add File to Library”-elementet.Legg til film til iTunes
Etter å ha fullført prosessen med å legge til en film, vises den i listen over nedlastede filmer. Du kan dobbeltklikke på den og begynne å surfe. Avhengig av innstillingene til iTunes, vil enten en kopi av filen eller en lenke til den bli lagt til i biblioteket. For å se plasseringen av filmen, høyreklikk på den og velg “Get Info”. I vinduet som åpnes, gå til “File” -fanen. Plasseringen av filmen kan ses i “Location”.Legg til film til iTunes

Hvordan lage en smart spilleliste

Lytt til musikk i iTunes-spilleren er veldig praktisk, ved hjelp av spillelister. I dette tilfellet oppretter brukeren selv en liste over sanger som spilles etter hverandre eller i tilfeldig rekkefølge. I tillegg til de vanlige spillelistene i iTunes kan du også bruke smarte spillelister. En smart spilleliste skiller seg fra den vanlige ved at den dannes automatisk i henhold til angitte kriterier.

 1. I hovedmenyen i iTunes åpner du kategorien “File”, går til “New”, i den åpne menyen, velg “Smart Playlist” -elementet.Itunes smart spilleliste
 2. I vinduet som åpnes, kan du angi forskjellige kriterier for dannelsen av listen over sanger: album, sjanger, artist, tempo og mer. Lag iTunes Smart Playlist
 3. Etter å ha angitt alle kriteriene for valg av musikk, klikk “OK”.

Når du danner en smart spilleliste, kan du angi flere like kriterier. For eksempel kan du legge til flere artister til en spilleliste.

Alternativet “Live Updating” lar deg raskt oppdatere spillelisten når nye sanger legges til biblioteket som oppfyller kriteriene som er angitt i den smarte spillelisten.

Slik reduserer du iTunes-vinduet

Når du åpner iTunes på PCen, vises et stort programvindu hvor du enkelt og enkelt kan bla gjennom hele samlingen av musikk eller filmer, foreta de nødvendige innstillingene, lage spillelister og så videre. Men i modusen for å lytte til musikk i bakgrunnen, forstyrrer det besværlige iTunes-vinduet ofte arbeid med andre applikasjoner.

Denne situasjonen er enkel å korrigere ved hjelp av minispillermodus. For å bytte til denne modusen, klikker du på albumdekselet i avspillingslinjen. ITunes Mini Player
Minispillervinduet kan også reduseres ved å klikke på knappen øverst i venstre hjørne. Zoom ut iTunes-vinduet
Til tross for sin lille størrelse har den kompakte formen av spilleren alle de funksjonene som er nødvendige for praktisk å høre på musikk. For å gå til vanlig visning av iTunes, må du bare lukke minispilleren på korset øverst i venstre hjørne.

Slik legger du til albumkunst til iTunes

Ser gjennom musikksamlingen i iTunes, kan du merke at noen album ikke har deksler. For å fylle dette gapet kan du prøve å laste ned albumdekselet fra Internett. Høyreklikk på albumikonet og velg “Get Album Artwork”. Søke etter et deksel på denne måten kan bare gjøres hvis du har en konto i iTunes Store som du kan logge på med å bruke Apple ID.

Hvis du ikke har en Apple-ID, eller du ikke kunne finne et deksel for det valgte albumet i iTunes Store, kan du selv legge til et bilde.

 1. Tegn et albumdeksel i en grafisk editor eller last ned et bilde fra Internett.
 2. Høyreklikk på albumikonet og velg “Get Info”.ITunes File Information
 3. I advarselsvinduet som vises, klikker du på “Edit Items” -knappen.
 4. Gå til “Artwork” -fanen og klikk på “Add Artwork” -knappen.Legg til iTunes Cover
 5. Angi banen til ønsket bilde og klikk “OK”.
 6. Vent til bildet er lagt til det angitte albumet.

Gjenta de angitte handlingene for alle album der det ikke er noe deksel. Som et resultat får du et vakkert og praktisk mediebibliotek.

Slik bruker du sangkarakter i iTunes

Rangering av sanger i iTunes er ikke i det hele tatt en ubrukelig funksjon, som det kan virke. Hvorfor er det nødvendig? Ved å bruke denne funksjonen, lytter du til sangene, og gir deg en stjerneklassifisering i prosessen med å lytte. På denne måten kan du se hvilke sanger du liker og hvilke du ikke liker.

I tillegg bruker du rangering kan du opprette spillelister i henhold til dine preferanser. For eksempel kan du opprette en smart spilleliste av album sanger du liker.

 1. Gå til “File”-menyen, gå til “New” elementet og åpne “Smart Playlist” -elementet.
 2. I kriteriene for valg av sanger velger du “Rating”, og i feltet ved siden av det, velg kriteriet “is” og angi maksimalt antall stjerner.ITunes sangkarakter
 3. Klikk på “OK”. Som et resultat får du en spilleliste med albumkomposisjonene du liker mest.

På samme måte kan du fikse en eksisterende smart spilleliste, og bare la sanger med en viss vurdering i den. Du kan også ekskludere sanger med lav vurdering fra spillelisten, og angi utvalgskriteriene i henhold til “is not” tilstanden i kriteriene.

I det samme kriterievinduet i den smarte spillelisten kan du sjekke alternativet “Match only checked items”. I dette tilfellet er bare de sangene som du har oppgitt, inkludert i spillelisten.

Hvordan lage en ringetone for iPhone i iTunes

ITunes gjør det enkelt å lage en ringetone fra en hvilken som helst sang du liker og overføre den til iPhone. Videre bestemmer varigheten av ringetonen og stedet hvorfra den starter og hvilken ender bestemmes av brukeren selv i ferd med å lage en ringetone.

 1. Slå på favorittsporet ditt på iTunes og noter tidspunktet for begynnelsen og slutten av ringetonen.
 2. Høyreklikk på sangen og velg “Get Info” i kontekstmenyen.
 3. Åpne kategorien “Options” og skriv inn start- og sluttidspunktet for ringetonen.Lag ringetone for iPhone i iTunes
 4. Klikk på “OK”.
 5. Høyreklikk sangen igjen og velg “Create AAC version”. En ny kort fil med dette formatet vises ved siden av den valgte sangen.
 6. Høyreklikk på den korte filen og velg “Show in Windows Explorer”.
 7. I den åpne Windows Explorer, endre filtypen fra .m4a til .m4r.
 8. Gå tilbake til iTunes og slett den korte filen (ringetonefilen blir ikke slettet).
 9. Gå tilbake til Windows Explorer via iTunes og dobbeltklikk på ringetonen. Dette vil legge til det i iTunes-biblioteket ditt.
 10. Koble iPhone til iTunes og synkroniser lyder for å kopiere ringetone til iPhone.
 11. I iPhone-innstillingene, sett den mottatte ringetonen som en ringetone.

Denne metoden for å lage ringetoner lar deg sette hvilken som helst favorittmelodi fra iTunes-biblioteket som et anrop eller et sms-signal.