Opprette PowerPoint-presentasjoner

Microsoft PowerPoint er det perfekte presentasjonsverktøyet og det vanligste verktøyet i verden som brukes til dette formålet. Omfanget av PowerPoint er svært stort, alt fra skolerapporter på et gitt emne og slutter med vitenskapelige konferanser. Jo flere funksjoner og funksjoner i denne applikasjonen presentasjonsskaperen vet, desto vakrere og klarere er det.
Hvordan lage en utløser i presentasjonen
Slik bytter du lysbilder i PowerPoint
Hvordan lage et vertikalt lysbilde i PowerPoint
Slik endrer du formatet på PowerPoint-arket
Hvordan lage et PowerPoint-bakgrunnsbilde
Slik setter du inn musikk på alle lysbilder i PowerPoint
Hvordan lage en kraftovergang i PowerPoint
Hvordan lage en overgang i PowerPoint

Hvordan lage en utløser i presentasjonen

Utløseren i presentasjonen brukes til å lansere noen effekter: animasjon, lyd, video og andre. Det er mange eksempler på bruken av utløsere. Tenk på det enkleste tilfellet, når du klikker på bildet, vises beskrivelsen. Hvordan lage en trigger?

 1. På PowerPoint-hjemmesiden klikker du på “Layout” -linken og velger “Blank”.Lag utløseren i PowerPoint
 2. Gå til “Insert” -fanen og klikk på “Picture” -knappen, og sett deretter inn de nødvendige bildene i presentasjonen.Sett inn bilde i PowerPoint
 3. Klikk på bildet, gå til “Insert” -fanen og i “Shapes” -delen, velg ringesignalet i “Callouts” -blokken.Sett inn kall i PowerPoint
 4. Klikk musen nær lysbildet og dra den resulterende utropen til ønsket sted. Fargen på callout-grensen og formatet kan endres ved å gå til “Home” -fanen og velge “Shape Fill” og “Shape Outline” -delene.
 5. Klikk inne i formen og skriv ønsket tekst. Telex for callouts i PowerPoint
 6. For å legge til en animasjon, gå til “Animation” -fanen og velg “Wipe” -delen i nedtrekkslisten animasjon.Lim inn animasjon i PowerPoint
 7. Klikk på “Custom Animation” -knappen. Tilpass animasjon i PowerPoint Et vindu vil vises på høyre side av applikasjonen der du skal velge utseendet på “On Click”. Klikk på bildet du må klikke for å få utropet til å vises. Tilpass utløseren i PowerPoint
 8. For at innskriften skal vises samtidig med utropet, i animasjonsinnstillingene, klikk på teksten og velg begynnelsen på “With Previous”.PowerPoint-animasjon

Klikk på “Slide Show” -knappen for å sjekke om animasjonsinnstillingene er riktige. Ved å bruke dette prinsippet kan du øke funksjonaliteten til presentasjonen betydelig og gjøre den ikke bare vakker, men også “levende”.

Slik bytter du lysbilder i PowerPoint

Når du oppretter en presentasjon, er det ofte nødvendig å endre lysbildene på steder. Dette gjøres mye enklere enn det kan virke – bare dra lysbildet til det valgte stedet med musen. Ofte trenger dette ikke engang å endre modusen for PowerPoint.

 • I normal modus, på venstre side av programvinduet, venstre-klikk på lysbildet du vil fly. Uten å slippe venstre museknapp, dra bildet til høyre. En horisontal linje skal vises mellom lysbildene. Lysbildet vil bli installert der. Flytt lysbilde til PowerPoint
 • Mye mer praktisk å bytte lysbilder i “Slide Sorter” -modus. I denne modusen er lysbildene ordnet etter hverandre horisontalt i hovedvinduet til programmet. For å gå inn i denne modusen, klikk på knappen med fire firkanter nederst i vinduet. Dra lysbildet til riktig sted. Bytt lysbilder
 • I presentasjonens “Outline” -modus er det ikke så praktisk å endre lysbildene, siden lysbildebildene ikke er synlige, men hvis du jobber i denne modusen, kan du også skyve lysbildene slik at du ikke bytter til en annen modus. Arbeid med PowerPoint

Hvordan lage et vertikalt lysbilde i PowerPoint

PowerPoint lar deg lage presentasjoner med både lysbilder med stående og liggende orientering. For å angi orienteringen til lysbildene i presentasjonen, åpne “Design” -fanen, klikk på “Slide Orientation” -knappen og velg “Portrait” eller “Landscape” i rullegardinmenyen.

Dessverre er det umulig å gjøre det slik at i samme presentasjon er det lysbilder med både stående og liggende orientering. Det finnes flere løsninger for dette problemet. For eksempel kan du sette et bilde i stående orientering på en lysbilde i landskapsformat. I dette tilfellet vil lysbildet se ut som en bok.

Det er en annen, mer elegant måte å løse dette problemet på. Brukeren kan lage to presentasjoner med forskjellig orientering på lysbildene, og deretter koble dem.

 1. Opprett to presentasjoner med forskjellig orientering på lysbildene og plasser dem i samme mappe slik at koblingene mellom presentasjonene blir bevart når de kopieres til en disk eller en USB-minnepinne.
 2. Åpne den første presentasjonen, og velg objektet eller teksten som, når du klikker, vil bytte til en annen presentasjon.
 3. Åpne “Insert” -fanen og klikk på “Action” -knappen.PowerPoint Vertical Slide
 4. I vinduet Handlingsinnstillinger som vises, velg “Mouse Click” -fanen, merk av for “Hyperlink to: ” og velg alternativet “Other PowerPoint Presentation” i popup-menyen.PowerPoint Slide Orientation
 5. I dialogboksen som åpnes, velg ønsket presentasjon med en annen orientering på lysbildene og ønsket lysbilde.
 6. For å gå tilbake til den opprinnelige presentasjonen, følg de samme trinnene for lysbildet fra den andre presentasjonen.

Det kan være andre måter rundt dette problemet. Det er mulig at Microsoft en dag vil skape en mulighet til å lage lysbilder med forskjellige orienteringer i samme presentasjon.

Slik endrer du formatet på PowerPoint-arket

Formatet på et presentasjonsark er noen ganger nødvendig for å endres, for eksempel for å tilpasse det til visning på en bestemt projektor eller skjerm. PowerPoint gjør det mulig ikke bare å endre bildestørrelsen på lysbildene til de angitte verdiene, men også for å angi lengde og bredde på lysbildene selv.

For å endre presentasjonsformatet, gå til “Design” -fanen og klikk på “Page Setup” -knappen. I sideinnstillingsvinduet velger du ønsket formatforhold eller angir din egen lysbildeformat og klikker på “ОК” -knappen.PowerPoint Sheet Format
Pass på å sjekke korrektheten av endringene i presentasjonen ved å kjøre forhåndsvisningen.

Hvordan lage et PowerPoint-bakgrunnsbilde

PowerPoint-programmet tilbyr et utvalg av et stort antall bakgrunner av forskjellige farger og teksturer. Hvis de ikke passer deg, eller, for eksempel, du vil sette bedriftens logo eller et slags bilde som bakgrunn, kan du enkelt gjøre det selv.

 1. Høyreklikk på et gratis lysbildefelt. Velg “Format Background” i menyen som åpnes.PowerPoint-bildebakgrunn
 2. I vinduet som vises, velg alternativet “Picture or texture fill” og i “Insert from: ” -delen klikker du på “File…” -knappen.Lim inn PowerPoint-bakgrunnen
 3. Angi banen til filen i bildet som er lagret på datamaskinen din, som vil fungere som bakgrunn.
 4. Klikk på “Apply to All” -knappen hvis dette bildet skal være bakgrunnen på alle lysbilder i presentasjonen. Hvis bildet bare skal være bakgrunnen på dette lysbildet, må du bare lukke vinduet “Format Background” etter at banen til bildet er angitt.

På samme måte kan du sette inn et bilde fra utklippstavlen. For å gjøre dette, kopier det ønskede bildet til utklippstavlen, høyreklikk på det frie feltet på lysbildet, åpne “Format Background” og klikk på “Clipboard” -knappen.

I “Format Background” -vinduet kan du justere gjennomsiktigheten til bakgrunnsbildet og noen andre parametere.

Slik setter du inn musikk på alle lysbilder i PowerPoint

PowerPoint-programmet lar deg sette inn presentasjonslyden, og det er veldig praktisk. Å vise presentasjonen kan ikke bare ledsages av musikk. Du kan ta opp stemmekommentarer til lysbilder. Denne funksjonen kan brukes, for eksempel når du lager noen instruksjoner.

For å legge til lyd i presentasjonen din, velg lysbilde hvorfra du skal starte musikken, og følg disse trinnene.

 1. Klikk på “Insert” -fanen og klikk på “Sound” -knappen.Sett inn musikk i PowerPoint
 2. I menyen som åpnes, velg “Sound from File…” hvis du bruker allerede innspilt musikk eller stemme akkompagnement.
 3. Angi vilkårene for lyden som skal spilles: automatisk eller på klikk.
 4. På lagerikonet vises horn. Hvis du klikker på dette ikonet, kan du bytte til lydparametermodus, der du kan spesifisere noen lydegenskaper. Her kan du angi at musikken skal distribueres til alle påfølgende lysbildene eller lyden bare når dette lysbildet vises. PowerPoint Music

Hvis du vil sette inn musikk ikke fra en fil, men for å spille inn kommentarer til lysbildene fra en mikrofon, bør du klikke på “Sound” -knappen på “Insert” -fanen og velg “Record Sound” -elementet. Et vindu vil dukke opp der du kan angi navnet på oppføringen. Her er det knapper for å starte og avslutte opptaket.Ta opp lyd i PowerPoint
Etter at opptaket er gjort, klikk på “OK” -knappen, og opptaket blir satt inn i det valgte lysbildet.

Hvordan lage en kraftovergang i PowerPoint

En PowerPoint-presentasjon kan spilles i to moduser:

 • Automatisk, når, etter å ha startet en presentasjon, skifter lysbildene en etter en uten menneskelig innblanding.
 • Når du klikker, starter hvert lysbilde med et museklikk.

For å konfigurere den automatiske modusen, gå til “Set Up Slide Show” -delen på “Slide Show” -fanen og merk av for “Browsed at a kiosk (full screen)” i boksen “Show type” i vinduet som åpnes. I blokken “Advance slides” sett “Using timings, if present”. I boksen “Show Slides” merker du “All”. Automatisk PowerPoint Slide Transition
Deretter må du justere varigheten på skjermen for hvert lysbilde. For å gjøre dette, klikker du på “Rehearse Timings” -knappen på “Slide Show” -fanen. Etter denne øvelsen vil lysbildeserie åpnes. Overgangen mellom lysbildene gjøres ved å trykke på “Next” -pilen, og tiden som brukes til å vise hvert lysbilde, blir husket.Slide Show Duration
Når alle lysbildene er blitt sett, lukk Repetisjon-vinduet ved å klikke på krysset øverst til høyre eller trykk på Esc-knappen på tastaturet. En dialogboks vises som angir total tid for presentasjonen og et forslag om å lagre endringene som er gjort. Klikk på “OK”.

Forhåndsvisning av presentasjonen og kontroller om det er nok tid til å vise et bestemt lysbilde. Hvis visetiden må endres, kan du gjenta hele prosedyren fra begynnelsen eller endre tidspunktet for å vise dette lysbildet manuelt. For å gjøre dette, endre på skjermtiden i “Advance Slide” -blokken på fanen “Animation”.Slide change

Hvordan lage en overgang i PowerPoint

Overgangen til presentasjonen bærer ikke mening, men ofte gjør presentasjonen mer fargerik, minneverdig. PowerPoint har et ganske stort antall standardoverganger mellom lysbildene. Skaperen av presentasjonen kan bare velge den han liker, og sette inn i presentasjonen. Hvordan sette opp overganger i PowerPoint?

 1. Åpne kategorien “Animations”. Velg ønsket overgang i “Transition to This Slide” -blokken. Klikk på “More” -pilen i denne blokken for å se enda flere foreslåtte overgangsmuligheter.Tilpass overgang til PowerPoint
 2. For å se hvordan overgangen fra det valgte lysbildet til det neste skal se ut, trenger du bare å flytte markøren til overgangssymbolet.
 3. Når overgangen er valgt, klikker du på ikonet og angir ønskede overgangsparametere. Overgangsmuligheter for PowerPoint
 4. Hvis du vil at denne overgangen skal brukes til alle overgangsglassene, klikker du koblingen “Apply to all”.
 5. Her kan du om nødvendig velge den foreslåtte lydovergangen eller sette din egen. For å gjøre dette, åpne rullegardinmenyen “Transition Sound” og velg elementet “Other Sound” i den. Angi banen til filen med lydopptaket som skal brukes til å bytte mellom lysbilder.
 6. Du kan også velge varigheten av overgangen: sakte, medium eller rask.