Firefox oppsett

Mozilla Firefox er den nest mest populære nettleseren i verden. Dette tilrettelegges ikke bare av sin kraftige funksjonalitet, men også av de brede mulighetene for tilpasning ved hjelp av mange utvidelser. Når du bruker Firefox, kan brukeren opprette sin egen nettleser med de nødvendige evner for det. Dette gjør ikke bare arbeidet med Firefox enklere, men frigjør nettleserens plass og ressurser fra unødvendige funksjoner.
Slik bruker du flere profiler i Firefox
Slik setter du opp geografisk plassering i Mozilla Firefox
Hvordan sette opp en proxy i Mozilla Firefox nettleser
Slik deaktiverer du sertifikatbekreftelse i Mozilla Firefox
Slik deaktiverer du popup-blokkering i Mozilla Firefox
Slik lager du faner i Firefox som i Chrome
Slik åpner du en ny fane ved siden av den nåværende i Firefox

Slik bruker du flere profiler i Firefox

Mozilla Firefox-nettleseren lar deg lage flere brukere og jobbe med dem samtidig eller i sin tur. Hver bruker vil ha sine egne innstillinger, egen besøkshistorikk, bokmerker og så videre.

For å opprette en profil i Firefox må du logge på profilbehandleren. Før du ringer denne funksjonen, må du lukke Firefox, ellers kan profilbehandleren ikke åpne. For å lukke nettleseren er det ikke nok bare å klikke på krysset i øvre høyre hjørne av det. Gå til nettlesermenyen og velg “Exit”. Slik lukker du Firefox
For å opprette en bruker i Firefox må du utføre følgende trinn.

 1. Klikk på “Start” -knappen på datamaskinen din og velg “Run” -delen.
 2. I vinduet som vises, skriv inn kommandoen: “firefox.exe -p” og klikk “OK”.
 3. I profilbehandleren som åpnes, kan du ikke bare opprette en ny bruker, men også omdøpe brukeren eller slette den.
 4. For å opprette en ny bruker, klikk på “Create Profile” -knappen. Opprett Firefox-bruker
 5. I hilsen “Velkommen til Opprett profilveiviseren” åpnes, klikker du på “Next” -knappen.
 6. I neste vindu skriver du inn navnet på profilen og velger mappen der innstillingene blir lagret. Hvis du lagrer innstillingene i mappen du opprettet, og ikke i standardmappen, husk at når du sletter en profil, blir også innholdet i hele mappen slettet. Firefox-profil
 7. Klikk på “Finish”.
 8. Hvis du lar alternativet “Use the selected profile without asking at startup”, vil profilen du valgte, bli lansert hver gang nettleseren starter. Hvis du vil at Firefox skal spørre hver gang ved oppstart hvilken bruker du skal laste ned, høyreklikker du på nettleserens snarvei og åpner egenskapene sine.
 9. I “Object” -linjen legger du til “-p” -alternativet til slutten av teksten. Klikk “OK” og lagre endringene. Firefox-profilforespørsel

Nå hver gang du starter denne nettleseren, vises et vindu for å velge ønsket profil. Velg Firefox-profil

Slik setter du opp geografisk plassering i Mozilla Firefox

Geolocation lar deg bestemme brukerens plassering. Dette er nødvendig, slik at når du besøker nettsteder, får folk den mest nøyaktige informasjonen, med tanke på hvor de er for øyeblikket. Geolocation kan konfigureres for individuelle nettsteder, og for alle nettsteder som åpnes i Mozilla Firefox.

Det er ikke vanskelig å sette opp geografisk plassering for enkelte steder, fordi når du åpner dem, vises et lite vindu som spør om du tillater tilgang til din plassering. Hvis du klikker på “Tillat” -knappen, vil nettstedet spore posisjonen din og gi informasjon om regionen eller byen du befinner deg i.

Hvis du vil at noen nettsteder skal ha tilgang til din plassering, skriv inn kommandoen “about:config” i adresselinjen i nettleseren. I vinduet som åpnes, er du enig i at du er klar over faren for å endre nettleserens konfigurasjonsinnstillinger og er enige om risikoen.
Skriv inn “geo.enabled” i søkefeltet. Geolocation Firefox
Hvis denne parameteren er satt til “true”, er geolocation aktivert for alle sider. Hvis denne parameteren er satt til “false”, vil ikke noe nettsted kunne få tilgang til posisjonen din uten din tillatelse.
For å endre verdien av innstillingen “geo.enabled” til “true” eller “false”, dobbeltklikk på linjen med denne parameteren. Aktiver Firefox Geolocation
Du kan gjøre det på en annen måte. Høyreklikk på linjen med denne parameteren og velg “Toggle”.

Hvordan sette opp en proxy i Mozilla Firefox nettleser

Det er tilfeller der når du besøker bestemte steder, er det nødvendig å sikre at brukerens IP-adresse ikke kan bestemmes. Dette kan implementeres ved hjelp av proxy-servere. Mozilla Firefox-nettleseren gir gode muligheter for å koble til ulike typer proxy-servere ved hjelp av de interne nettleserinnstillingene.

Før du setter opp en proxy, må du rengjøre informasjonskapslene i Firefox-nettleseren. I dette tilfellet er det nødvendig å vurdere at når du sletter informasjonskapsler, tilbakestilles innstillingene for autorisasjon på alle nettsteder. Dermed må brukernavnene og passordene som blir bedt om når de besøker noen nettsteder, skrives inn på nytt. Cookies må slettes, slik at informasjon lagret i informasjonskapsler ikke kan overføres til proxy-serveren. Det vil si å opprettholde konfidensialitet.

I tillegg anbefales det å finne ut din IP-adresse, hvis du ennå ikke vet det. Dette kan gjøres ved hjelp av ulike nettbaserte tjenester som finnes på Internett. Å kjenne din IP-adresse vil tillate deg å bekrefte at proxyinnstillingene dine er riktige.

 1. Åpne menyen for Firefox nettleserinnstillinger. Gå til seksjonen “Privacy & Security”, og klikk “Clear data” i blokken “Cookies and Site Data”. Slett informasjonskapsler Firefox
 2. Åpne delen “General” og finn “Network Settings” -delen. Klikk på “Settings” -knappen. Konfigurer Firefox-proxy
 3. Kontroller alternativet “Manual proxy configuration” og skriv ned IP-adressen til den valgte proxy-serveren og porten. Proxy-server i Firefox
 4. Klikk på “OK”.

Fra dette tidspunktet vil nettleseren bli konfigurert til å bruke en proxy-server. For å kontrollere om innstillingene er riktige, kan du se på din IP-adresse hentet via en proxy og sammenligne den med det som ble oppnådd før du koblet til proxy-serveren. De må være forskjellige.

Hvis du må deaktivere proxy-serveren senere, i samme tilkoblingsinnstillingsvindu, velg alternativet “INo Proxy”.

Slik deaktiverer du sertifikatbekreftelse i Mozilla Firefox

Verifisering av nettstedssertifikater av nettleseren utføres for å sikre sikkerheten til forbindelsen. Som regel er det veldig rimelig å blokkere tilkoblingen til nettstedet, som har problemer med sertifikatet. For eksempel kan blokkering gjøres på grunn av tilstedeværelsen av virus på nettstedet. Men hvis du har jobbet med et nettsted lenge og helt stoler på det, og det har problemer med sertifikatet, kan du deaktivere autentisering. Det er gjort på denne måten.

 1. Gå til nettleserinnstillingene dine og åpne delen “Privacy & Security”. Finn “Certificates” -blokken der. Firefox sertifikater
 2. Klikk på “View Certificates” og i vinduet som åpnes, gå til “Servers” -fanen. Deaktiver sertifikatbekreftelse i Firefox
 3. Klikk på “Add Exception” -knappen og i vinduet som vises, angi adressen til nettstedet som forårsaket problemet med sertifikatet. Klikk på “Confirm Security Exception” -knappen.

Nå når du laster ned dette nettstedet, blir det ingen melding om problemer med sertifikatet.

Slik deaktiverer du popup-blokkering i Mozilla Firefox

Popup-vinduer er irriterende og kan spre virus eller annonser, så oftest må de blokkeres på forskjellige måter. Mozilla Firefox har en popup-blokkering, og som standard åpner disse vinduene ikke nettleseren.

Hvis du av en eller annen grunn trenger å deaktivere denne blokkeringen på et hvilket som helst nettsted, bør du legge til dette nettstedet til unntakene.

 1. I innstillingene til nettleseren din, åpner du seksjonen “Privacy & Security” og finner blokken “Permissions”. Blant dem finner du alternativet “Block Pop-ups”. Blokker popup-vinduer
 2. Klikk på “Exceptions” -knappen.
 3. I vinduet som åpnes, skriv inn adressen til nettstedet du vil tillate popup-vinduer for. Klikk “Allow”. Klikk deretter på “Save Changes” -knappen. Tillat popup-filer

Hvis det blir nødvendig å slå blokkering av popup-vinduer på dette nettstedet igjen, i samme vindu, klikk på linjen med nettstedet og klikk på “Remove Website” -knappen.

Slik lager du faner i Firefox som i Chrome

Mange har sikkert lagt merke til at når de åpner et stort antall faner i Google Chrome, blir deres størrelse mindre med en økning i nummeret sitt. Dette er veldig praktisk fordi du ikke trenger å bla gjennom nettleservinduet for å finne den ønskede kategorien. I Mozilla Firefox er den minste bredden på åpne faner ganske stor, og er vanligvis 100px. Som et resultat går et stort antall åpne faner langt ut over grensesnittene til nettleseren.

Hvordan lage faner i Firefox det samme som i Google Chrome? Dette kan gjøres på nettleserens konfigurasjonsside. For å gjøre dette, åpne en nettleser og i adressefeltet skriv inn kommandoen “about:config”, hvorpå det vises en advarsel om at endring av nettleserkonfigurasjonen ikke er trygg. Hvis du er fast bestemt på å endre størrelsen på fanene, klikker du på knappen du godtar denne risikoen. Firefox konfigurasjonsendring
Som et resultat av disse handlingene åpnes en liste over nettleserens konfigurasjonsinnstillinger. Finn parameteren “browser.tabs.tabMinWidth”, som bestemmer minimumbredden på den åpne kategorien. Firefox-fanen For å endre verdien til parameteren, dobbeltklikk på linjen med parameteren “browser.tabs.tabMinWidth” og i det viste vinduet sett verdien verdien lik 30. Firefox-faner
Klikk på “OK” -knappen og last inn nettleseren. Nå i nettleservinduet kan du åpne mange flere faner uten å bruke rullefeltet.

Slik åpner du en ny fane ved siden av den nåværende i Firefox

I noen versjoner av Firefox-nettleseren åpner som standard nye faner den ene etter den andre. For eksempel har du omtrent ti faner åpne, og fra den første kategorien følger du lenken til en annen side som åpnes i en ny kategori. I dette tilfellet vil nettstedet ikke åpne ved siden av kildesiden, men i slutten, det siste for alle åpne faner. Noen ganger er dette ubeleilig, spesielt hvis det er mange åpne steder.

Hvordan lager du den nye kategorien som ligger ved siden av kildesiden?

 1. I kommandolinjen i nettleseren skriver du kommandoen “about:config”, samtykker i at du er klar over faren for å endre innstillingene til nettleseren og tar ut risikoen.
 2. Skriv inn navnet på parameteren i søkefeltet: “browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent”. Dobbeltklikk på linjen med denne parameteren slik at verdien sin endres til «true». Fliken ved siden av gjeldende i Firefox
 3. Lukk siden med konfigurasjonsalternativer og kontroller resultatet av handlingene dine.

For å returnere innstillingene til forrige tilstand, gå tilbake til Firefox-konfigurasjonsalternativer-siden og endre denne parameteren til “false”.