Hemmeligheter av Google Chrome

Google Chrome er den mest populære nettleseren i verden. Den er rask, enkel å bruke og har en stor mengde funksjoner. Dessverre bruker brukerne av denne nettleseren bare en liten del av funksjonene til Google Chrome, selv om kunnskap om finesser av operasjonen øker effektiviteten ved å arbeide med nettleseren.
Express panel for Google Chrome
Slik installerer du utvidelsen i Google Chrome
Hvordan ta et skjermbilde i Google Chrome
Google Chrome synkroniser
Hvordan opprette en konto i Google Chrome
Hvordan lagre en WW

Express panel for Google Chrome

Ekspresspanel av Google Chrome-nettleser kan ses hver gang du åpner en ny kategori. Den består av to rader rektangler med et miniatyrbilde av nettsteder som oftest besøkes av brukeren. Når du klikker på hver av fliser går til nettstedet. Med denne funksjonen kan brukeren raskt få tilgang til ofte brukte nettsteder. Ekspresspanel for Google Chrome
Ofte brukere har et spørsmål, hvordan legge til et nettsted i ekspresspanelet i Google Chrome? Fliser med lenker til nettsteder installeres automatisk i panelet, uten brukerintervensjon. Dessverre tillater ikke nettleseren deg å legge til nettsteder der. Brukeren kan bare fjerne en hvilken som helst kategori fra panelet. For å gjøre dette, klikk på korset i øvre høyre hjørne av rektangelet. Google Chrome Express Panel
Hvis du sletter historien om besøk til nettsteder, blir også ekspresspanelet ryddet.
For å gjøre ekspresspanelet mer praktisk og funksjonelt, kan du erstatte standard ekspresspanel med en lignende installert som en utvidelse. Chrome Nettmarked inneholder et stort antall ekspresspaneler fra tredjepartsutviklere. De inneholder mange avanserte innstillinger og vakre. Slik installerer du utvidelsen i Google Chrome, beskrives nedenfor.

Slik installerer du utvidelsen i Google Chrome

Hva er en utvidelse i Google Chrome? Faktisk er dette et lite program som installerer noen tilleggsfunksjoner i denne nettleseren eller endrer utseendet. Utvidelser for Google Chrome utviklet seg mye. De fleste er i Chrome Nettmarked. Andre applikasjoner kan lastes ned direkte fra utviklerens nettsted.
For å se hvilke applikasjoner som er installert i nettleseren din, gå til nettleserinnstillingene, i menyen Åpnede innstillinger, velg delen “Settings” og åpne “Extensions”-elementet i listen som vises.Legg til utvidelse til Chrome
I vinduet “Extensions” som åpnes, kan du se beskrivelsen av installerte utvidelser, aktivere eller deaktivere dem, slette. Du kan installere utvidelsen på to måter: fra Chrome Nettmarked eller manuelt.

Installere en utvidelse fra Chrome Nettmarked

For å installere en ny utvidelse fra nettbutikken i nettleseren din, gå til innstillingene i delen “Extensions”. Forlengelse fra Chrome Nettmarked
Nederst på menyen som åpnes, velg “Open Chrome Web Store”. Installere en utvidelses Chrome
I den åpne butikken kan du velge en utvidelse, lese beskrivelsen og installere den ved å klikke på “Add to Chrome” -knappen i beskrivelsen.

Installer Google Chrome-utvidelsen manuelt

Noen ganger har Chrome Nettmarked ikke den nødvendige utvidelsen, men den er på nettstedet til noen utviklere, eller noen ga deg en fil med utvidelsen for Chrome. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? I denne situasjonen installeres filen med utvidelsen manuelt i nettleseren.
Det bør bemerkes at utvidelser som er installert fra Chrome Nettmarked, gir noen garanti for at de er sikre. Samtidig kan applikasjonen du installerer selv inneholde skadelig kode som truer med å forårsake mye problemer. Hvis du er sikker på sikkerheten til forlengelsen eller legger den på egen risiko, følger du disse trinnene.

 1. Unzip utvidelsesfilen til en mappe. Hvis filen med nettleserutvidelsen har formatet *.crx, endrer du slutten av filen til *.zip og pakker den ut i en egen mappe.
 2. I nettleserinnstillingene går du til “Extensions” -delen, aktiverer “Developer mode” og klikk på “Load unpacked” -knappen.Installer Google Chrome-utvidelsen
 3. Angi banen til mappen med utpakket utvidelse og klikk på “OK”. Vent til installasjonen er fullført.

Det negative poenget med å installere utvidelser manuelt er utseendet på et vinduvarsling om farene ved slike utvidelser hver gang du åpner Google Chrome. Installere utvidelser manuelt Løsningen på dette problemet kan være å deaktivere utvidelsen og aktivere den bare i nettleserinnstillingene når den skal brukes.

Hvordan ta et skjermbilde i Google Chrome

I de nyeste versjonene av Google Chrome-nettleseren er det lagt til en svært nyttig funksjon – muligheten til å lage et skjermbilde av nettsiden som vises. Selvfølgelig er det mange andre måter å ta et skjermbilde av en skjerm eller et programvindu, men denne metoden kan også være nyttig i noen tilfeller.
For å ta et skjermbilde av siden som ble åpnet i nettleseren, gå til Google Chrome-innstillingene, og velg elementet “More Tools” i delen “Developer Tools”.Take a screenshot in Google Chrome Det samme resultatet kan oppnås ved å trykke Ctrl+Shift+I.
Klikk på ikonet med nettbrettet og telefonen. Eller trykk Ctrl+Shif +M. Ta et skjermbilde
Et panel med innstillinger vises til venstre for ikonet, som du kan se hvordan nettstedets side vil se på ulike enheter: smarttelefoner, tabletter, etc. Dette panelet har sin egen innstillingsmeny. Du kan ringe det ved å klikke på det tilsvarende ikonet. Skjermbilde i Google Chrome
I menyen som vises, klikker du på “Capture screenshot”, hvoretter et skjermbilde av den synlige delen av nettsiden blir lagret i nedlastingsmappen.Fang skjermbilde Hvis du trenger å lage et skjermbilde av hele siden på nettstedet, i samme meny, velg avsnittet “Capture full size screenshot”.
Du kan legge til en ramme til skjermbildet som en valgt enhet. For å gjøre dette, velg “Hide device frame” i innstillingspanelmenyen. Skjul enhetsramme
Dermed kan du i Google Chrome-nettleser uten utvidelser lage et høyverdig skjermbilde av nettsiden og til og med legge til en mobilenhetsramme for det, som om nettstedet ble åpnet på denne enheten.

Google Chrome synkroniser

Hvorfor trenger jeg Google Chrome datasynkronisering? For eksempel har du en hjemmedatamaskin, en bærbar datamaskin og en datamaskin på jobben. Det ville være veldig praktisk for alle innstillinger (bokmerker, tema, startside, etc.) som skal lagres og være det samme på alle enhetene dine. Gjør det veldig enkelt.

 1. Gå til Google Chrome-innstillingene. Google Chrome-innstillinger
 2. Åpne delen “People” og skriv inn Gmail-e-postadressen og passordet ditt der.Personer-delen Chrome
 3. I samme seksjon, aktiver alternativet “Sync” og i de avanserte synkroniseringsinnstillingene, velg hva du vil synkronisere. Ekstra synkroniseringsinnstillinger

Nå, på noen av enhetene dine, blir dataene i nettleseren det samme hvis du logger deg på Google-kontoen din.
Du kan deaktivere synkronisering på samme måte. Skriv inn “People” -delen i Google Chrome-innstillingene, åpne de avanserte synkroniseringsinnstillingene i den og deaktiver alt som skulle ha blitt synkronisert.

Hvordan opprette en konto i Google Chrome

Hvis flere personer jobber i Google Chrome-nettleseren på en datamaskin, kan du forsikre deg om at hver av dem har egne nettleserinnstillinger: deres egne bokmerker, designtema, egen e-post og så videre. Du kan gjøre dette ved å opprette individuelle brukere i Google Chrome.

 1. I “Settings” -leseren går du til “People”.
 2. Skriv inn delen “Manage other people”. Opprett en konto i Google Chrome
 3. I vinduet som åpnes, klikk på “Add person” -knappen.Legg til person Chrome
 4. Skriv inn brukernavnet ditt, velg avatar. Her kan du også velge alternativet “Create a desktop shortcut for this user”. Klikk på “Add” -knappen.
 5. I vinduet som åpnes, klikk på “Login” -knappen.
 6. Skriv inn Google-kontoinformasjonen din og logg inn på kontoen som vil bli knyttet til denne brukeren.

I delen “Manage other people” kan du se alle opprettede brukere og skrive inn noen av dem, hvis du vet at dataene skal logge på kontoen. Hvis brukerens snarvei ble plassert på skrivebordet på datamaskinen, kan du umiddelbart åpne nettleseren under ønsket bruker. Denne nettleserfunksjonen er veldig praktisk, for eksempel når alle familiemedlemmer bruker samme datamaskin.

Hvordan lagre en webside i PDF

Med Google Chrome kan du lagre en side i PDF-format.

 1. Gå til “Settings” nettleseren og velg “Print” eller trykk Ctrl+P.Lagre nettside som PDF
 2. I utskriftsvinduet som åpnes, klikker du på “Change…” -knappen. Lagre en side i PDF-format
 3. I vinduet “Print Destination” Klikk på “Lagre som PDF”. Lagre som PDF
 4. I vinduet “Print Destination” klikker du på “Save” -knappen. Her kan du velge noen alternativer. Du kan for eksempel angi om du vil lagre bakgrunnen til nettstedet eller avgjøre om layouten på arkene vil være optimal – portrett eller liggende.Lagre dokumentet i PDF-format
 5. Velg mappen for å lagre dokumentet i PDF-format og klikk “Save”.

Etter å ha fullført alle disse manipulasjonene, vil du motta en PDF-fil som vil vise den valgte siden på nettstedet, inkludert tekst og bilder.