Slik deler arkivet i deler

Filkomprimering når du bruker arkiver, brukes som regel for å redusere filstørrelsen. Men noen ganger er denne prosedyren ikke nok til å oppnå den nødvendige minimumsverdien av arkivet mottatt. For å løse dette problemet anbefales det å dele arkivet i flere deler. Hvorfor bruke slik komprimering? For eksempel må det gjøres i de tilfeller når du trenger å sende store filer via e-post, eller plassere det på en rekke eksterne medier. Med hjelp av historikeren kan splitte filen i like deler av den angitte størrelsen, eller du kan konfigurere automatisk partisjonen arkivet. Denne metoden er veldig praktisk å bruke når du sikkerhetskopierer plassering av sikkerhetskopier av data på flere medier. Så snart stedet på en av dem er ferdig, blir følgende deler av arkivet automatisk skrevet til neste lagringsmedium. Arkivet, delt inn i flere deler, kalles multi-volum.
Hvordan lage et multivolume arkiv
Hvordan pakke ut et multivolume arkiv
Selvutpakkende multi-volume arkiv
Solid arkiv

Hvordan lage et multivolume arkiv

Det er mange programmer som du kan dele arkivet i flere deler. Her ser vi på to vanlige metoder for å lage multi-volume arkiver – ved hjelp av WinRar arkiver og ved hjelp av Total Commander-programmet.

Slik deler du arkivet ved hjelp av WinRar

WinRar arkiver er installert på de fleste datamaskiner. Opprett et arkiv med flere volumer ved hjelp av dette verktøyet, det vil ikke være vanskelig.

  1. Angi filene hvis arkiv skal deles inn i deler. Velg dem alle, høyreklikk og velg “Add files to archive” i menyen som vises. Legg til filer i arkiv
  2. I vinduet som vises, velg kategorien “General”. Angi navnet på arkivet, velg formatet (rar, zip). I boksen ” Split to volumes, size”, spesifiser størrelsene på de enkelte delene av arkivet og klikk “OK”. Split arkiv

På slutten av partisjoneringsprosessen vil alle deler av arkivet vises på den angitte plasseringen. På denne måten kan du bryte ikke bare det nyopprettede arkivet, men også den eksisterende.

Slik deler arkivet med Total Commander

Det multifunksjonelle verktøyet Total Commander kan blant annet brukes til å lage multi-volume arkiver. Det er veldig enkelt å gjøre dette.

  1. I venstre eller høyre halvdel av programvinduet velger du ønsket fil (eller arkiv). Gå til “File” -delen på toppen av programmet, og finn “Split File …” -elementet. Split fil
  2. I vinduet som vises, velg mappen der delene av den ødelagte filen vil bli plassert og størrelsen på disse delene. Klikk på «ОК».

Alle deler av arkivet blir plassert i den angitte mappen.

Hvordan pakke ut et multivolume arkiv

Nybegynnere taper noen ganger å se et arkiv med flere volumer med mange filer. Spørsmålet er hvordan du åpner det? Hvilken fil skal jeg åpne først og hvilket program skal jeg gjøre? Faktisk utpakking av et arkiv bestående av flere deler er enda enklere enn å pakke det.

  1. Åpne WinRar og gå til mappen med et arkiv med flere volumer, som du må pakke ut. Der vil du se flere filer som slutter i del1, del2, del3 og så videre. For zip-arkivet, vil slike filer ende med z01, z02 og så videre. Pak ut multivolume arkiv
  2. For å pakke ut et arkiv med flere volumer, dobbeltklikk på den første av slike filer.
  3. Hvis mappen inneholder et vanlig arkiv, uten tallene på slutten, bør du pakke det ut.

For å gjøre prosessen med å åpne en multivolume-fil som er vellykket, må du ha alle filene i multivolymarkivet som er tilstede i mappen. Etter at filen er pakket ut og lagret, anbefales det å slette alle arkivelementene.

Selvutpakkende multi-volume arkiv

Hvis du ikke er sikker på at personen som vil bruke multivolumarkivet ditt, har de nødvendige verktøyene eller det nødvendige forberedelsesnivået for å enkelt kompilere dette arkivet og pakke ut det, anbefales det å bruke et selvutpakkende multivolume arkiv. Du kan gjøre dette ved å bruke det samme WinRar-programmet.

For å opprette et slikt arkiv, bør du utføre de samme manipulasjonene som for å lage et normalt multi-volumarkiv, men i “Archiving options” -blokken velger du alternativet “Create SFX archive”.
Selvutpakkende arkiv
Etter å ha klikket på “OK” -knappen, vil du motta et arkiv splittet i flere filer, hvorav den ene har en exe-utvidelse. Det er denne filen som skal åpnes når du pakker ut et slikt arkiv. For å gjøre dette, dobbeltklikk på det med musen. Hvis du sender noen et slikt selvutpakkende multi-volumarkiv, må du ikke glemme at alle deler av arkivet, og ikke bare delen med exe-utvidelsen, vil være nødvendig for å åpne den.

Vær oppmerksom på at det selvutpakkende arkivet kan åpnes uten bruk av spesielle programmer, mens opprettelsen av arkivet krever bruk av spesielle arkiver.

Solid arkiv

Til slutt er det litt informasjon om en annen type arkiv, som kalles et “solid arkiv”. Denne metoden for arkivering brukes sjelden, men samtidig kan den være nyttig under visse omstendigheter. For eksempel brukes denne typen dataarkivering når et stort antall små filer av samme type finnes på datamaskinen.

Innholdet i dette arkivet regnes som en uadskillelig datastrøm. Arkiveringen ved å pakke hver fil som går inn i arkivet, bruker informasjonen fra den forrige filen. Jo færre filer som er inkludert i arkivet, og jo mer de er, desto høyere kompresjonsforhold. Selvfølgelig, hvis filene er like i struktur. Et korrekt dannet solid arkiv kan være flere ganger mindre enn et vanlig arkiv.

Multivolume arkiver kan også være solid. For å opprette et solid arkiv, åpne programmet WinRar og gå til mappen med filene du må legge ved i ett solid arkiv. Velg alle filer med musen og klikk på “Add” -knappen.

I det åpne vinduet velg de nødvendige forholdene og i “Archiving options” -blokken velger du alternativet “Create solid archive”. Etter å ha klikket på “OK” -knappen, vil arkivet bli generert.
Solid arkiv
Det skal bemerkes at et sold arkiv har sine ulemper. Hvis en av filene som er inkludert i arkivet er skadet, kan du ikke åpne filer som følger den. Hvis vi trenger å pakke ut en av filene i arkivet, vil det ta mye mer tid enn konvensjonelle arkiver. Saken er at i dette tilfellet er det nødvendig å pakke ut alle filene som vender mot den rette. Det anbefales derfor ikke å legge til, slette og endre filer i et solid arkiv. Jo lenger backup filen er plassert på begynnelsen av arkivet, jo mer tid å bruke på sin utpakking, fordi historikeren må analysere alle filene i arkivet, stående foran ham.